PESTER IZBOR TRAJNIC

Pomlad je čas sajenja trajnic in urejanja trajnih nasadov na vrtovih ali grobovih. Najbolj vpadljive spomladi cvetoče trajnice so svetleče sviščevo modra litodora (Lithodora diffusa), rožnato in belo obarvana iglasta plamenka (Phlox subulata) ter oranžna sretena (Geum coccineum). Med njimi nudimo tudi zanesljive pokrovne rastline za gredice in grobove, to so rumeno cvetoča homulica (Sedum floriferum), plazeči timijan (Thymus serpyllum) in zimzelen (Vinca minor).

LETOŠNJI IZBOR TRAJNIC

Letošnji sortiment trajnic smo popestrili s številnimi poleti cvetočimi trajnicami. Zanimiva popestritev gredic s trajnicami je prav gotovo velikocvetna sorta modro obarvanega kavkaškega grinta (Scabiosa caucasica ‘Fama Blue’).

LETOŠNJA POPESTRITEV

Med poletnimi trajnicami nudimo še ostrožnik (Delphinium x cultorum) v temno modri barvi, očarljivi krvomočnici (Geranium cinereum ‘Giuseppii’ in Geranium sanguineum) s purpurnimi cvetovi, rumeno cvetoče lepe očke (Coreopsis grandiflora ‘Presto’) z velikimi polvrstnatimi cvetovi in nizko rastočo trajno marjetko (Leucanthemum x maximum ‘Snow Lady’). V ponudbi sta tudi dve sorti hoste (Hosta x hybrida). Sorto ‘So Sweet’ z zelenimi listi z rumenkastim robom odlikuje boljša tolerantnost na sončna rastišča.

TRAJNE GREDICE

Na trajnih gredicah sta nepogrešljiva tudi rožnato rdeče ali belo cvetoč ameriški slamnik (Echinacea purpurea) ter plahtica (Alchemilla mollis) s številnimi drobnimi limonino rumenimi cvetovi.

Za ljubitelje dišečih vrtov

Za ljubitelje dišečih vrtov nudimo dobro prezimno in kompaktno rastočo sorto sivke (Lavandula angustifolia ‘Hidcote Blue’) s temno modrimi cvetovi in priljubljeno blazinasto rastočo sorto nageljčka (Dianthus superbus ‘Kahori’) z intenzivno rožnatimi cvetovi.

Obiščite Vrtnarijo Urbanek

Kvaliteta.  Znanje.  Tradicija.

ODPIRALNI ČAS

PONEDELJEK – PETEK

08:00 ~ 12.00

14:00 ~ 18.00

SOBOTA

08:00 ~ 13.00