[masterslider id="11"]
SADIKE ZGODNJIH VRTNIN

Od sredine marca naprej nudimo sadike spomladanskih sort glavnate solate (krhkolistne in mehkolistne sorte). V začetku aprila se jim pridružijo še sadike zgodnjih kapusnic, to so zgodnje zelje, glavnati ohrovt, kolerabica, cvetača in brokoli. Poleg zgodnjih vrtnin so v tem času na voljo še sadike gozdnih in večkrat rodnih ali mesečnih jagod.

PESTRA IZBIRA SADIK ZELENJAVE

Privoščite si sadike paradižnika številnih starejših sort z značilnimi okusnimi in mesnatimi plodovi (belgijski orjak, volovsko srce, širokolisten, rumenoploden, drobnoploden ali češnjev paradižnik).

PARADIŽNIK
PAPRIKA
JAJČEVCI
BUČKE
SOLATNA KUMARA
SOLATA

Druge sadike

V terminu prodaje sadik plodovk v začetku maja nadaljujemo s prodajo sadik solatnic, in sicer zelenolistne in rdečelistne rozetaste solate (v tipu Gentile) ter priljubljeno sorto poletne glavnate solate, tolerantne na uhajanje v cvet. Naštetemu se pridružujejo še sadike preizkušene sorte poletnega radiča, med preostalimi vrtninami pa še sadike blitve, rdeče pese, pora, rabarbare, perujskega volčjega jabolka in sladkega komarčka. Letošnji sortiment smo popestrili še s sadikami rukole in plazeče novozelandske špinače. Med eksotičnimi novostmi pa lahko izpostavimo sadike sladkega krompirja.