Aranžmaji
Aranžmaji
Krizanteme
Krizanteme
Krizanteme
Mačehe
Mačehe
Jesen v Vrtnariji Urbanek

Ena najbolj priljubljenih jesenskih lončnic

Ciklame

Jesenska barvitost v naši Vrtnariji

V vse krajših in temnejših jesenskih dnevih se zdi, kot da se narava s svetleče obarvanimi cvetovi mačehe, ciklame in krizanteme še zadnjič letos izrazi v vsej svoji polnosti. Z izrazito barvitostjo odtenkov vsaka po svoje zaznamuje jesen.

JESEN

Jesen v znamenju ciklam

Ciklame danes niso le sobne rastline, ki krasijo okensko polico, temveč jih uporabljamo tudi v jesenskih zasaditvah. Od poznega poletja pa vse do prvega mraza jih lahko vključimo v nasade balkonskih korit ali večjih loncev, obešank, lepo pa se podajo tudi na gredicah. S svojo globoko simboliko ponižnosti in skromnosti so nepogrešljive predvsem pri zasaditvah grobov.

Ena najbolj priljubljenih jesenskih lončnic

Ciklame s pestrim barvnim razponom od plemenite bele preko nežne rožnate in izrazne vijolične, pa vse do tople rdeče, nedvomno zaznamujejo vse tri letne čase, jesen, zimo in pomlad. Prav spomladi se pokažejo z razkošjem cvetov. Ciklama nam lahko krasi senčno okensko polico, prav gotovo pa bomo z njenim vonjem in barvo osrečili vsakogar.

PESTRA IZBIRA CIKLAM

Poživitev doma v turobnih zimskih dneh

Letošnjo pomlad lahko v Vrtnariji Urbanek občudujete nekatere barvne novosti, ki popestrijo sicer že ustaljen asortiment rožnatih odtenkov.

Spomladi se v vsej polnosti pokažejo sorte z nakodranimi cvetovi. Najbolj razkošna izmed premium ciklam je prav gotovo velikocvetna različica Halios® Curly, ki prepriča z dolgo obstojnostjo cvetov. Nedvomno najbolj ljubek značaj pa ima mini različica nakodranih cvetov Metis® PomPom.

Novost je midi sorta ‘Abanico’ s srednje velikimi, nakodranimi ter pahljačasto oblikovanimi cvetovi magenta rožnato in belo prelivajoče barve. Še posebej jo odlikuje srebrasto obarvan listni vzorec, ki poudari srčasto oblikovane liste.

VRTNARJEV NASVET

Kako skrbeti za ciklame, da vam bodo dolgo krasile vaš dom

BARVNO PESTRE

Mačehe

Včasih so podobne nežnim vijolicam, včasih s svojimi barvami spominjajo na eksotične kraje. Cvetijo skoraj vse leto in so že dolga leta redne spremljevalke na slovenskih cvetličnih gredicah, balkonih in terasah ter nepogrešljive na grobovih. To so seveda nežne lepotice mačehe.