Dovolite, da rastline spregovorijo. . .

Govorica cvetja izvira iz časov, ko so ljudje svoja čustva, želje in prošnje izražali s podarjenim cvetjem. Rastline z barvo, vonjem in obliko cvetov ali listov nosijo sporočilo za nekaj, kar si morda ne upate spregovoriti.

Primula vulgaris

Primula oz. trobentica

Prispodoba pomladi, zadovoljstva in sreče

Pomlad je čas nežnega prebujanja, pri čemer nam pomagajo mehke pastelne barve narave. Topli barvni odtenki primul razveselijo duha, spodbujajo delovanje možganov, bistrijo misli in nas ogrejejo.

Cyclamen persicum

Ciklama

V simboliki cvetja je ciklama prispodoba ponižnosti, ki jo izražajo cvetovi s povešeno glavico in nazaj privihanimi venčnimi listi. Zaradi očarljive skromnosti je prijeten način izražanja hvaležnosti in spoštovanja.

Primula obconica

Sobna primula

Vonj sobne primule naj bi ozdravil zlomljeno srce in prinesel veselje, kjer ga manjka.

Anthurium andraeanum

Flamingovec

Vsi, ki imajo čut za posebnost in nenavadnost, se pustijo zapeljati od rastline z neomajno odkritostjo in pogumom. Flamingovci so rastline z značajem za značajne. So zapeljivi, odkriti, neposredni, odprti, brezkompromisni in vlivajo moči.

Zapeljivke

Orhideje

Orhideje so nedvomno prebrisane zapeljivke, ki z neopisljivo lepoto in posebnostjo cvetov ne zmedejo le svojih naravnih opraševalcev, temveč tudi nas ljudi. Podariti to očarljivo rastlino pomeni položiti v naročje razkošje in predanost.

Azaleje

Kamelije