Trajno lepe

Trajnice skozi vse letne čase

PESTER IZBOR TRAJNIC

Jesen je čas sajenja trajnic in urejanja trajnih nasadov na vrtovih ali grobovih. Med jesenskimi lepoticami nudimo različne sorte hojhere ali iskrivke (Heuchera x hybrida), ki z dekorativno barvo in teksturo listov lepo dopolnjujejo trajne nasade na polsenčnih rastiščih. Nudimo zanesljive pokrovne rastline za gredice in grobove, kot sta rumeno cvetoča homulica (Sedum floriferum), plazeči timijan (Thymus serpyllum) in zimzelen (Vinca minor).

LETOŠNJI IZBOR TRAJNIC

Najbolj vpadljive spomladi cvetoče trajnice so rožnato, rdeče in belo obarvana iglasta plamenka (Phlox subulata) ter oranžna sretena (Geum coccineum). Med poleti cvetočimi trajnicami nudimo očarljivo krvomočnico (Geranium sanguineum) s purpurnimi cvetovi, različne sorte ameriškega slamnika (Echinacea purpurea) in ostrožnika (Delphinium x cultorum), rožnato cvetoč nageljček (Dianthus superbus), velikocvetni grintavec (Scabiosa caucasica) in kompaktno sorto sivke (Lavandula angustifolia).

TRAVE IN ŠAŠI

Poleg privlačnih cvetov ustaljenih trajnic so v zadnjem času pridobile veliko pozornost tudi trave in šaši. Posebej dekorativen je japonski šaš (Carex morrowii) ‘Ice Dance’ pokončne in kompaktne rasti z nekoliko širšimi zelenimi listi z belo obrobo.

Obiščite Vrtnarijo Urbanek

Kvaliteta.  Znanje.  Tradicija.